Luchtvochtigheid en uw piano

Luchtvochtigheid en uw piano of vleugel

Een piano of vleugel is grotendeels opgebouwd uit houten onderdelen. Deze zijn gevoelig voor wisselingen van de luchtvochtigheid. Een ideale luchtvochtigheid voor piano of vleugel ligt tussen de 50 en 60 procent relatieve luchtvochtigheid. Om deze vochtgraad te meten gebruik je een hygrometer. In de wintertijd zal dat lastig te behouden zijn doordat de verwarming vaker aan gaat en u het vocht naar buiten stookt. Om de luchtvochtigheid in de piano op peil te houden zijn er meerdere oplossingen zoals:

Hydroceel

Een hydroceelunit is een buis de in de piano wordt gehangen en zo de luchtvochtigheid in de piano reguleert. Dit is een simpele maar doeltreffende manier om te zorgen dat de vochtgraad stabiel blijft. Een hydroceel kan wel 1,5 liter water opnemen als deze een half uur in bad wordt ondergedompeld. Een hydroceel inclusief bevestigingsmateriaal kost € 70,- Montage van een hydroceelunit is in combinatie met een stembeurt gratis.

 

Pianostemmer Roosendaal

Piano/Vleugel stemmen
Reparatie & Onderhoud
Piano revisie
Aankoop advies

Vragen over een stembeurt, reparatie aan uw piano of advies nodig bij aanschaf van een instrument?

Bel:

06 – 51 845 032

Ervaringen van mijn klanten

Onze vleugel wordt ieder jaar door Jorge gestemd. Na de stembeurt klinkt hij weer als herboren. Jorge is een echte vakman. G. Willemsen – Bergen op Zoom.

Via internet vond ik Pianostemmer Roosendaal. Inmiddels is onze piano voor de tweede keer gestemd. Wij zijn zeer tevreden.

Jorge werd ons doorverwezen door een kennis. Het pedaal van de piano bleef al een tijdje hangen. Binnen no time was het probleem verholpen en kunnen wij weer lekker piano spelen.

WhatsApp chat