Pianostemmer Roosendaal

Het genot van spelen op een goed gestemde piano

Piano’s die langer dan een jaar niet gestemd zijn hebben vaak meerdere stembeurten nodig. De snaren van de piano zullen dan namelijk niet stabiel op de juiste toonhoogte blijven staan, maar sneller terug ‘vals’ worden. Indien dit het geval is wordt er voor het stemmen begint met de klant besproken hoe de conditie van de piano is.

Het stemmen van een piano is een nauwkeurig werk. Iedere piano is anders en heeft een eigen karakter. Daarbij speelt ook de conditie van het instrument een rol. Een reguliere stembeurt duurt ongeveer een uur maar bij achterstallig onderhoud kan het voorkomen dat een piano of vleugel niet in één stembeurt op de juiste toonhoogte te krijgen is. Er zullen dan meerdere stembeurten in een korte periode nodig zijn.

Regelmatig laten stemmen

Het advies is om uw piano 2 maal per jaar te laten stemmen. Zo blijft deze in conditie en heeft u er het meeste plezier van. Indien bij een stembeurt blijkt dat er veel onderhoud of reparatie aan uw piano of vleugel noodzakelijk is om deze goed te laten functioneren zal dit altijd van te voren besproken worden en laten zien zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Oude piano stemmen?

Ook oude piano kunnen vaak gewoon gestemd worden. Er wordt voor aanvang van de stembeurt wel goed gekeken of de kwaliteit van een stembeurt haalbaar is. Bovendempers stem ik niet meer.

Wat kost een stembeurt?

De kosten van een stembeurt bedragen €95,- 

Kleine reparaties en onderhoud die binnen de gestelde tijd kunnen worden uitgevoerd zijn inbegrepen (exclusief materiaalkosten).

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een stembeurt?

Het stemmen van een goed onderhouden instrument duurt ongeveer een uur.

Mijn piano is al lang niet gestemd

Een piano of vleugel die lang niet gestemd is zal meer aandacht nodig hebben. Zo zullen er vaak meerdere stembeurten in kort tijdsbestek nodig zijn om de piano op de juiste toonhoogte te krijgen. Voor aanvang van het stemmen wordt dan ook altijd eerst de conditie van het instrument met de klant besproken zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Mijn piano is net verhuisd

Mijn piano is verhuisd, moet ik nu wachten met stemmen? Als uw piano of vleugel in een nieuwe omgeving komt te staan zal deze even moeten ‘wennen’. Door wisseling van temperatuur en luchtvochtigheid zal deze sneller ontstemd raken. Na een week of 2 kan deze stabiel gestemd worden.

Er breekt een snaar

Een snaar breekt bijna altijd tijdens het stemmen. De reden is vaak ouderdom van of roest aan de snaar. De kosten van het vervangen hangt af of het een bas- of diskantsnaar betreft.

Stemadvies

Laat uw piano bij voorkeur 2x per jaar stemmen. Dit voorkomt dat de stemming van het instrument te ver terug loopt met als gevolg dat meerdere stembeurten nodig zijn om het instrument weer stabiel te krijgen.

Vragen over een stembeurt, reparatie aan uw piano of advies nodig bij aanschaf van een instrument?

Bel:

06 – 51 845 032

Ervaringen van mijn klanten

Onze vleugel wordt ieder jaar door Jorge gestemd. Na de stembeurt klinkt hij weer als herboren. Jorge is een echte vakman. G. Willemsen – Bergen op Zoom.

Via internet vond ik Pianostemmer Roosendaal. Inmiddels is onze piano voor de tweede keer gestemd. Wij zijn zeer tevreden.

Jorge werd ons doorverwezen door een kennis. Het pedaal van de piano bleef al een tijdje hangen. Binnen no time was het probleem verholpen en kunnen wij weer lekker piano spelen.

WhatsApp chat