Revisie

Piano revisie

Het reviseren van een piano is een term die vaak voorbij komt in pianoland. Logisch want de meeste piano’s kunnen makkelijk meer dan 100 jaar mee. Doordat een piano uit veel draaiende onderdelen bestaat zullen deze slijten. Niet alleen door het gebruik maar vaak ook door juist het jaren “stilstaan” van de piano.

Reviseren kunnen we in groepen onderbrengen:

Totale revisie

Hierbij wordt het gehele instrument in ere hersteld. Het mechaniek, het klankdeel en het meubel. 

Meubelrevisie

Hier krijgt het meubel een nieuw uiterlijk en wordt al snel de indruk gewekt dat het gehele instrument gereviseerd is.

Mechaniekrevisie

Versleten onderdelen in het mechaniek worden vernieuwd en/of hersteld. Een veel voorkomende revisie is het vervangen van alle draaiende delen in het mechaniek.

 

Bij een revisie wordt altijd eerst in overleg met de klant een plan opgesteld. Zo wordt er gekeken of de te maken kosten van een revisie of restauratie opwegen tegen de waarde van uw instrument. Bij een volledige revisie maken wij gebruik van originele kwaliteitsonderdelen van merken zoals: Abel, Renner, Yamaha en Steinway. Neem contact met mij op voor een vrijblijvende offerte.

Advies nodig?

Twijfelt u aan de conditie van uw piano? Speelt of klinkt hij niet meer zoals u gewend bent? Ik kom graag bij u langs om het instrumenten te beoordelen en een onderhoudsadvies uit te brengen.

Vragen over een stembeurt, reparatie aan uw piano of advies nodig bij aanschaf van een instrument?

Bel:

06 – 51 845 032

Ervaringen van mijn klanten

Onze vleugel wordt ieder jaar door Jorge gestemd. Na de stembeurt klinkt hij weer als herboren. Jorge is een echte vakman. G. Willemsen – Bergen op Zoom.

Via internet vond ik Pianostemmer Roosendaal. Inmiddels is onze piano voor de tweede keer gestemd. Wij zijn zeer tevreden.

Jorge werd ons doorverwezen door een kennis. Het pedaal van de piano bleef al een tijdje hangen. Binnen no time was het probleem verholpen en kunnen wij weer lekker piano spelen.

WhatsApp chat